16:47 18.12.2021

Жителям Пекіна радять не залишати місто в китайський Новий рік для запобігання COVID-19 напередодні Олімпіади

2 хв читати
Жителям Пекіна радять не залишати місто в китайський Новий рік для запобігання COVID-19 напередодні Олімпіади

Влада Пекіна в суботу заявила, що рекомендує жителям не виїжджати за межі міста під час святкування китайського Нового року в рамках зусиль щодо запобігання спалаху коронавірусу COVID-19 на Зимових Олімпійських іграх, повідомляють західні ЗМІ.

За їхніми даними, як йдеться в заяві пекінської влади, вони "прагнуть забезпечити нульовий рівень місцевої захворюваності, успішне проведення Зимових Олімпійських ігор і зимових Паралімпійських ігор, а також радісні, мирні і спокійні вихідні для населення".

У документі наголошується, що крім цього Пекін закличе жителів провести онлайн деякі святкові зустрічі.

За китайським календарем Новий рік настане 1 лютого 2022 року. Офіційні свята і вихідні в країні - з 31 січня по 6 лютого 2022 року. Однак фактично багато компаній і установ відпочивають у ці свята на кілька днів довше. Початок Олімпіади 4 лютого 2022 року припадає якраз на розпал новорічних вихідних.

Як повідомляє преса, в китайській державній залізничній компанії заявили, що очікують "досить великого" порівняно з 2021 роком збільшення числа пасажирів поїздів протягом 40-денного сезону свят у зв'язку з новорічними святами за місячним календарем. Це, за даними компанії, ускладнить роботу щодо запобігання поширенню COVID-19.

Незважаючи на те, що жителі Китаю офіційно відпочивають лише кілька днів, період "новорічної міграції" китайців по країні триває 40 днів - він настає за 15 днів до новорічної ночі і завершується через 25 днів після неї.

Як зазначається, до пандемії сезон довгих свят часто описували як найбільшу щорічну міграцію в світі, оскільки в рідні міста поверталися сотні мільйонів китайських робочих мігрантів.

Представник Національної комісії охорони здоров'я Лян Ваньнянь заявив, що місцеві органи влади повинні врівноважувати потребу людей у возз'єднанні зі своїми сім'ями з контролем поширення коронавірусу. При цьому він зазначив, що в Пекіні і в районах з більш високим ризиком зараження вірусом необхідно запровадити суворіші правила.

ЗМІ зазначають, що в Китаї порівняно з іншими країнами світу виявляють невелику кількість випадків коронавірусу. Так, щодобові випадки зараження в країні становлять менше ста.

Загалом у материковому Китаї за час пандемії зафіксували близько 100,2 тис. заражень коронавірусом, понад 4,6 тис. інфікованих померли. При цьому зафіксували понад 93,9 тис. випадків одужання від коронавірусної інфекції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА