18:54 18.12.2021

Україна розпочне будівництво суден багатоцільового призначення за підтримки Данії

2 хв читати
Україна розпочне будівництво суден багатоцільового призначення за підтримки Данії

Україна та Данія домовилися реалізувати проект з будівництва багатоцільових суден на українських виробничих потужностях.

18 грудня Міністерство інфраструктури України та Міністерство оборони Королівства Данії підписали Меморандум з питань співробітництва та розвитку морського потенціалу України. Про це МІУ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

Виробництво буде повністю локалізовано на території нашої країни, а понад 50% обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами.

"Україна має великий потенціал для розвитку суднобудівництва – це і доступ до найбільших судноплавних річок Східної Європи, і сформована портова інфраструктура, та найголовніше – наявні суднобудівні потужності. Майбутні україно-данські судна будуватимуться на заводі в Україні з використанням передового досвіду у проєктуванні наших данських партнерів, а також сучасного обладнання. Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у перспективних та високотехнологічних проєктах", – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Проект буде реалізований за підтримки уряду Данії та Данського Експортного кредитного Агентства (EKF). Судна проектуватимуться данськими компаніями відповідно до вимог замовника.

Завершення першого судна MPV80 передбачається до 2024 року. Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких проведення пошуково-рятувальних робіт. Судно буде обладнане передовим спеціалізованим обладнанням данських виробників.

Нагадаємо, що за дорученням Президента України Міністерство інфраструктури розпочало програму відновлення українських судно- та машинобудування. Очікується, що заходи щодо стимулювання розвитку суднобудування в Україні дозволять збільшити на 50 тис. кількість робочих місць у галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА