07:32 19.12.2021

Ракета SpaceX вивела на орбіту турецький супутник зв'язку Turksat 5B

2 хв читати
Ракета SpaceX вивела на орбіту турецький супутник зв'язку Turksat 5B

Американська ракета Falcon 9 у неділю вранці за київським часом успішно вивела на орбіту новий турецький телекомунікаційний супутник Turksat 5B, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

"Успішне виведення супутника підтверджено", - йдеться в повідомленні.

Запуск було здійснено о 22:58 18 грудня за часом Східного узбережжя США, з 40-го стартового комплексу бази ВПС США на мисі Канаверал у Флориді.

Приблизно через 34 хвилин після запуску космічний апарат масою 4,5 тонни був виведений на геостаціонарну орбіту. Він призначений для надання комерційних послуг цифрового телебачення та широкосмугового інтернету.

Turksat-5B є п'ятим і найпотужнішим телекомунікаційним супутником у турецькому орбітальному угрупованні. Як і Turksat-5A, запущений у січні поточного року, новий супутник зв'язку належить апаратам п'ятого покоління. Він працюватиме в Ku-діапазоні та забезпечить передачу даних зі швидкістю понад 55 Гбіт/с. Це дасть можливість збільшити пропускну спроможність усього угруповання турецьких супутників у 15 разів.

Апарат створено корпорацією Airbus Defence and Space. Він використовуватиметься оператором супутникового зв'язку Turksat. Супутник охопить мовленням Туреччину, Близький Схід, Перську затоку, Червоне море, Середземне море, Північну та Східну Африку. Термін служби розрахований на 15 років.

Тим часом за 9 хвилин після запуску перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, який використовувався для запусків вже втретє, здійснив керовану вертикальну посадку на морську платформу-дрон A Shortfall of Gravitas, яка знаходилася в Атлантиці за 660 км від космодрому.

Крім того, спеціальні рятувальні судна SpaceX повинні виловити з води дві стулки головного обтічника ракети, які після відокремлення від неї спускалися на парашутах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА