11:20 19.12.2021

Офіційно запущений проект "єПідтримка" в застосунку "Дія" – Федоров

2 хв читати
Офіційно запущений проект "єПідтримка" в застосунку "Дія" – Федоров

Сьогодні офіційно запущено проект "єПідтримка" в застосунку "Дія", повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі.

За його словами вперше в світі технічно реалізується подібна інноваційна послуга.

"Тиждень тому ми запустили пілот, на який зареєструвалися понад 4,5 млн українців. У банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карток. А 2,7 млн українців подали свої заявки на виплату", – написав міністр.

Він нагадав, що гроші можна витратити на книжки, спортзал, квитки в кіно, театри, музеї, концерти або поїздки всередині України. Детальніше, як працює програма, можна дізнатися на лендінгу (https://e-aid.diia.gov.ua/).

"Ви отримуєте гроші на чотири місяці. Якщо за цей час ви їх не витратите, рахунок закриють. Розплачуватися можна буде онлайн і офлайн, але тільки на зазначені категорії українського бізнесу. Банки будуть розпізнавати її під час оплати карткою за допомогою МСС-кодів. Це код, який присвоюється торговельнійточці і характеризує напрямок бізнесу. У разі оплати карткою "єПідтримка" він повинен збігатися з одним із кодів, зазначених у постанові", – уточнив Федоров.

Він також нагадав, що витратити гроші на категорії товарів і послуг, яких немає в переліку, перевести їх на іншу карту, зняти готівкою буде неможливо.

Федоров наголосив, що програма реалізується тільки в застосунку "Дія". "Не ведіться на шахраїв. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації та виплати", - додав він.

Як повідомлялося, Альфа Банк, А-Банк, monobank, ПриватБанк, Укргазбанк і Ощадбанк перші приєдналися до програми "єПідтримка"з виплати 1 тис. грн вакцинованим громадянам. Зазначалося, що Альфа Банк пропонує новим клієнтам додаткові 100 грн бонусами.

ПриватБанк і Ощадбанк 15 грудня запустили можливість відкриття карток в рамках проекту "єПідтримка". Для зарахування суми допомоги достатньо з 19 грудня для ПриватБанку і з 20 грудня для Ощадбанку в мобільному застосунку "Дія" подати заяву на отримання 1 тис. грн, вибрати номер картки для виплати допомоги і дати згоду на обробку персональних даних.

За умовами програми картки діятимуть чотири місяці з дня отримання коштів. Відповідно, зараховані кошти необхідно витратити за цей період.

Згідно з ухваленими змінами до держбюджету-2021, кожен українець, який отримав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати 1 тис.грн на спорт, подорожі та відвідування культурних закладів. Пізніше до цього списку було додано книги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА