12:11 19.12.2021

Глава Євроради назвав жест із передання 10 військових Вірменії таким, що демонструє обопільну волю до зміцнення довіри між Баку і Єреваном

2 хв читати

Голова Європейської Ради Шарль Мішель вітає рішення Азербайджану про передання Вірменії 10 військовослужбовців.

"Гаряче вітаємо передання Азербайджаном 10 вірменських військовослужбовців в результаті переговорів з президентом Азербайджану і прем'єр-міністром Вірменії (14 грудня в Брюсселі - ІФ), - написав Мішель в Twitter.

Глава Євроради назвав передання Вірменії військовослужбовців "важливим гуманітарним жестом, що демонструє обопільну волю до зміцнення довіри (між Баку і Єреваном - ІФ)".

"Євросоюз сприяв переданню (військовослужбовців - ІФ) Єревану", - зазначив Мішель.

Раніше в неділю спецпредставник Європейського Союзу у справах Південного Кавказу Тойво Клаар також привітав рішення Азербайджану про передання Вірменії 10 військовослужбовців.

"Щасливий, що мені випала можливість репатріювати 10 вірменських військовослужбовців", - написав Клаар у Twitter.

Він назвав цей крок Азербайджану "важливим жестом у процесі вирішення гуманітарних питань".

Клаар також зазначив, що ЄС продовжить роботу з Азербайджаном і Вірменією для успішних зустрічей голови Європейської Ради з лідерами обох країн.

Азербайджан за посередництва Європейського Союзу передав вірменській стороні 10 військовослужбовців. Цих осіб затримали затримали 16 листопада 2021 року в процесі запобігання провокації з боку Збройних сил Вірменії в Кельбаджарському напрямку державного кордону", - йшлося в повідомленні Державної комісії у справах військовополонених, заручників і безвісти зниклих громадян.

У свою чергу в МЗС Вірменії підтвердили, що Баку передав Єревану ще десять військових.

"За посередництва президента Європейської Ради Шарля Мішеля 10 військовополонених повернулися на батьківщину", - повідомив офіційний представник МЗС Вірменії Ваан Унанян в неділю, опублікувавши список їхніх імен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА