07:12 20.12.2021

У понеділок прокурор у суді з МН17 почне оголошувати обвинувальний висновок із подальшою вимогою конкретного вироку чотирьом обвинуваченим

3 хв читати
У понеділок прокурор у суді з МН17 почне оголошувати обвинувальний висновок із подальшою вимогою конкретного вироку чотирьом обвинуваченим

У понеділок, 20 грудня, в Нідерландах обвинувачення в судовому процесі про збитий 17 липня в небі над Донбасом рейс МН17 Малайзійських авіаліній почне обвинувальний висновок з подальшою вимогою конкретного вироку чотирьом обвинуваченим.

Оголошення обвинувального висновку триватиме три дні і завершиться в середу, 22 грудня, оголошенням очікуваного вироку. Очікується, що у заключних аргументах у справі MH17 прокурори перерахують факти кримінальної справи і пояснять докази проти чотирьох підсудних. Вони також скажуть, до якого висновку, на їхню думку, це призводить. Презентація прокуратури охоплює сім частин, - пояснили раніше в офісі Генерального прокурора Нідерландів.

Перший день починається з ознайомлення, після чого обговорюватиметься слідство, обвинувачення та перебіг судового процесу. "У другій половині дня понеділка прокурори пояснять першу частину глави "докази". Це передбачає використання телефонних номерів підозрюваними, підтвердження прослуховуваних розмов, контекст і поставку "Бука", - повідомили у прокуратурі.

Друга частина "Доказів" запланована на вівторок, 21 грудня. "У ній обговорюється збиття MH17, судово-медичне розслідування, реакція після збиття, пересування і походження "Бука", заяви і позиції підсудних, а також висновок звинувачення, "доведений в суді". Згодом увагу буде звернено на осудність відповідачів, вимоги потерпілих і конфіскацію", – деталізували у відомстві.

У середу, 22 грудня, докладно обґрунтувавши пропоноване покарання, прокурор оголосить вимогу про винесення вироку чотирьом обвинуваченим. Як відомо, у справі фігурують чотири обвинувачені - троє громадян Росії та один українець – Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. Усіх чотирьох притягують до відповідальності за те, що вони стали причиною аварії рейсу MH17, внаслідок якої загинули 298 пасажирів, що передбачає покарання за статтею 168 Кримінального кодексу і за вбивство 298 пасажирів рейсу MH17, що передбачає покарання за статтею 289 Кримінального кодексу.

Згідно з попереднім планом, після виступу прокурора в березні 2022 року слово може взяти захист одного з обвинувачених – Олега Пулатова, щоб представити його думку. У травні звинувачення і адвокати родичів зможуть на це відреагувати, після чого з 6 червня захист знову отримає можливість відповісти. На цьому подальший судовий розгляд у справі буде завершено. Для оголошення ухвалення рішення суд назвав три можливі дати, оскільки невідомо, скільки для цього знадобитися часу: 22 вересня, 17 листопада або 15 грудня наступного року. Тобто, очікується, що суд завершить цю справу до січня 2023 року.

Судовий процес розпочався 9 березня 2020 року у судовому комплексі Схіпхол поблизу Амстердама.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, що перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів - піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи веде Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до Російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА