08:26 20.12.2021

У Брюсселі відбулась чергова акція проти обмежень у зв'язку з COVID-19: поліцейських закидали петардами, камінням, вони відповіли сльозогінним газом

2 хв читати
У Брюсселі відбулась чергова акція проти обмежень у зв'язку з COVID-19: поліцейських закидали петардами, камінням, вони відповіли сльозогінним газом

Група погромників, що приєдналася в неділю в Брюсселі до маніфестації проти обмежувальних заходів уряду у зв'язку з пандемією COVID-19, закидала поліцейських, які забезпечували порядок петардами, камінням і пляшками.

Поліцейські відповіли сльозогінним газом. Телеканал RTBF з посиланням на поліцію повідомив про 13 перших затриманих хуліганів.

Маніфестація під назвою "Марш за свободу – третій акт" зібрала, за даними поліції, 3,5 тис. учасників, тоді як організатори стверджують, що на вулиці вийшли 50 тис. протестувальників. Журналісти RTBF нарахували щонайменше 15 тис. осіб.

Ця третя акція була спрямована проти обов'язкової вакцинації лікарняного персоналу та проти санітарних паспортів. Маніфестанти засуджують обмеження, запроваджені на початку пандемії. На першу маніфестацію 21 листопада прийшло близько 35 тис. протестувальників. Друга маніфестація 5 грудня зібрала близько 8 тис. учасників.

"Чинними зараз заходами політики поділяють суспільство, створюють дискримінацію і породжують параною. У нас є ідеї та пропозиції. Але політики повинні спочатку нас вислухати. Ми виходитимемо протестувати так довго, скільки знадобиться, щоб нас вислухали", - наводить сайт RTBF слова офіційного представника Саркіса Симоньяна, який організував маніфестацію об'єднання Belgium United for Freedom.

Раніше в неділю газета "Лібр Бельжик" повідомила з посиланням на інститут громадської охорони здоров'я Sciensano, що середня кількість щоденних заражень коронавірусною інфекцією в Бельгії в останні дні продовжує зменшуватися, наближаючись до 10 тис. Так, з 9 до 15 грудня кількість заражень скоротилася порівняно з попереднім тижнем.

При цьому влада пояснює, що, хоча ці цифри і вселяють задоволення, вони все одно поки ще залишаються надто високими і не дозволяють послаблень в обмежувальних заходах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА