13:08 20.12.2021

Рудик звинуватила ОП у спробах "знищити реальну опозицію"

2 хв читати
Рудик звинуватила ОП у спробах "знищити реальну опозицію"

Лідерка політичної партії "Голос", народний депутат від однойменної фракції Кіра Рудик заявила про тиск на політсилу з боку Офісу президента, який нібито чинять для створення в Україні "ручної та мовчазної опозиції".

"Тактика Банкової доволі проста. Їм потрібна ручна, проукраїнська "оболонка", яка підтримуватиме ініціативи Офісу президента в парламенті і піде на наступні вибори, знижуючи рейтинги справжньої опозиції. (...) Банковій потрібна ручна та мовчазна опозиція, яка говорить за "темниками Подоляка", голосує з дозволу Єрмака, гучно аплодує будь-яким мріям Зеленського, які він читає з папірця, і не говорить правду про некомпетентність "найвеличнішого лідера сучасності", - написала Рудик у Facebook у понеділок.

Вона зазначила, що всі події, що відбуваються з партією та фракцією "Голос" з початку 2021 року, нібито є частиною плану ОП, оскільки "Банковій завжди не подобалась принципова позиція "Голосу", зокрема критика некомпетентної економічної та енергетичної політики".

"Їх дуже розлютила вимога розслідувати "справу вагнерівців", захист "Голосом" ЗМІ від тиску влади, фундаментальна критика провалу вакцинації та власна позиція щодо курсу підготовки до нових хвиль коронавірусу", - зазначила нардеп.

Водночас вона додала, що "Голос" продовжуватиме висловлювати свою публічну позицію та критикувати владу, навіть незважаючи на те, що влада нібито сприяла незаконній зміні голови парламентської фракції партії нардепами з об'єднання "Справедливість" 17 грудня.

"У нас є підтримка суспільства, нас чують західні партнери, ми маємо чимало друзів на міжнародних майданчиках. І ми є опозицією, яка бачить, що Зеленський знищує країну і дуже хоче перетворити нас на авторитарну Росію раннього путінізму. Правда про "Справедливість" та їхня робота з Банковою вже ставить хрест на політичному майбутньому цих людей. Ми ж не зрадимо своїм принципам, цінностям та ідеалам, не підведемо бізнес та середній клас наших виборців. І продовжимо говорити правду, гучно, на всіх міжнародних майданчиках та в Україні", - резюмувала Рудик.

Як повідомлялося, перший віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко на засіданні 17 грудня оголосив про те, що народний депутат Олександра Устінова очолила фракцію "Голос" у Верховній Раді, а її заступником обрано Юлію Клименко.

До цього фракцію очолював Ярослав Железняк, а його заступником був Роман Костенко. Сам Железняк пізніше заявив, що має намір оскаржити у суді обрання народного депутата Олександри Устінової керівником фракції "Голос".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА