16:24 20.12.2021

Порошенку повідомлено підозру в держзраді та сприянні терорганізаціям у справі про постачання вугілля з Донбасу - ДБР

2 хв читати
Порошенку повідомлено підозру в держзраді та сприянні терорганізаціям у справі про постачання вугілля з Донбасу - ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило п'ятому президентові України (2014-2019), лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачань вугілля з тимчасово окупованих територій, повідомляється в Telegram-каналі ДБР у понеділок.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 млрд грн. П'ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", - ідеться в повідомленні ДБР.

У бюро зазначають, що у вересні-листопаді 2021 року в зазначеному провадженні вже оголошено про підозру ще одному з народних депутатів та колишньому міністру енергетики в купівлі в ОРДЛО вугілля за державні кошти.

"На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України в залежність від РФ та терористичних організацій. Що, у свою чергу, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало Росії більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення проти неї підривної діяльності", - повідомляють у відомстві.

У бюро повідомили, що у зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було вручено способом, передбаченим Кримінальним процесуальним кодексом, тобто направлено за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

Провадження здійснюється за ч.1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років із конфіскацією майна або без неї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА