19:17 20.12.2021

Офіс президента про конкурс на посаду керівника САП: Рішення ОАСК не є остаточним

2 хв читати
Офіс президента про конкурс на посаду керівника САП: Рішення ОАСК не є остаточним

Рішення Окружного адміністративного суду Києва про порядок проведення конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не є остаточним, вважають в Офісі президента України.

"Наголошуємо, що це рішення суду не є остаточним і його буде детально проаналізовано щодо відповідності вимогам закону. Після цього можна буде робити ґрунтовні висновки стосовно такого рішення. Втім, уже зараз можна впевнено сказати, що п’ятий – завершальний – етап конкурсу може й має відбутися вчасно, згідно з тими календарними орієнтирами, які визначила конкурсна комісія", - йдеться в коментарі Офісу президента, оприлюдненому в понеділок.

При цьому уточнюється, що президент та Офіс президента максимально зацікавлені у тому, щоб конкурсна комісія завершила всі необхідні процедури до кінця року, визначивши гідного кандидата на посаду керівника САП.

"Для цього комісія має всі необхідні можливості. Станом на сьогодні можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства", - наголошується в коментарі.

Як повідомлялося, ОАСК на засіданні 20 грудня ухвалив рішення про скасування Порядку роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на обіймання адміністративних посад у САП.

Рішення суд мотивував тим, що у зв'язку зі змінами у законодавстві, починаючи з 16 липня 2015 року відповідач у справі - Конкурсна комісія з проведення відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, була позбавлена повноважень на ухвалення оскаржуваного Порядку. При цьому законодавчо не було визначено орган, якому такі повноваження передавалися б.

Отже, суд констатував наявність прогалини в законодавстві щодо особи, уповноваженої визначати Порядок проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Фінальні співбесіди кандидатів на посаду керівника САП заплановані на 21 грудня 2021 року, після чого конкурсна комісія має визначитись із переможцем.

На посаду керівника САП претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА