07:15 21.12.2021

США й Британія направили в Україну експертів для боротьби з російськими кібератаками

2 хв читати
США й Британія направили в Україну експертів для боротьби з російськими кібератаками

США та Велика Британія направили в Україну групи експертів, які є фахівцями у галузі боротьби з кібератаками, повідомило видання The New York Times.

"Сполучені Штати та Велика Британія таємно направили експертів з кібервійни в Україну, сподіваючись краще підготувати її до протистояння", - пише видання.

Зазначається, що реалізацією загроз "буде не вторгнення зі 175 тис. військовослужбовців, яких Росія збирає на кордоні, а кібератаки, які виводять з ладу електромережі, банківську систему та інші найважливіші компоненти економіки та уряду України".

Видання наводить слова сенатора Ангуса Кінга – члена Сенатського комітету з розвідки, який заявив: "Я не думаю, що є хоч найменший сумнів у тому, що якщо відбудеться вторгнення або інший вид вторгнення в Україну, воно розпочнеться з кіберпростору".

У статті йдеться, що хоча уряди двох країн не представили подробиць, джерела з числа офіційних представників заявили, що Сполучені Штати розглядають можливість більш масштабного розгортання в Україні сил боротьби з кібератаками, включно з ресурсами кіберкомандування США. Вони відмовилися повідомити про те, що є спрямованими групами експертів. У заяві адміністрації Байдена йдеться лише, що США "давно підтримують зусилля України щодо зміцнення кіберзахисту та підвищення його кіберстійкості".

Прес-секретар британського уряду заявила, що допомога, яку надавали Велика Британія та її союзники, має оборонний характер.

The New York Times пише, що американські представники заявляють, що "перебувають у стані підвищеної готовності" у зв'язку з наближенням різдвяних свят.

Проте, як пише видання, вони стверджують, що якщо Росія "дійсно здійснить кібератаку, або як самостійну дію, або як провісник фізичної атаки, то, швидше за все, це відбудеться після православного Різдва, наприкінці першого тижня січня, повідомляють джерела, які володіють розвідданими".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА