07:43 21.12.2021

Корнієнко про підозру Порошенку у держзраді: Потрібно виконувати процесуальні дії відповідно до слідства

2 хв читати
Корнієнко про підозру Порошенку у держзраді: Потрібно виконувати процесуальні дії відповідно до слідства

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко має виконувати процесуальні дії в рамках слідства у справі про держзраду та сприяння терористичним організаціям у злочинній схемі постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, вважає перший заступник голови Ради.

"У нас же має бути відповідальність усіх перед законом, незважаючи на популярність чи непопулярність. Коли, наприклад, оцінюють мою діяльність і кажуть, що він, мовляв, скоїв посадовий злочин. Я говорю, що піду і всі процесуальні дії виконаю. Я думаю , що потрібно виконувати процесуальні дії відповідно до слідства", - сказав Корнієнко в ефірі Суспільного у понеділок увечері.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 грудня, Державне бюро розслідувань повідомило Порошенку про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

"П'ятий президент України підозрюється в тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема, з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", - повідомили в ДБР.

На думку слідства, своїми діями фігуранти виробництва поставили енергетичну сферу у залежність від РФ та терористичних організацій, що, у свою чергу, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також дало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України та ведення проти неї підривної діяльності.

У Бюро повідомили, що у зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто, воно було вручено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним Кодексом, тобто направлено за місцем проживання, реєстрацією, а також за місцем роботи.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА