13:50 21.12.2021

Комісія з обрання голови САП отримала рішення ОАСК, співбесіди продовжуються

3 хв читати
Комісія з обрання голови САП отримала рішення ОАСК, співбесіди продовжуються

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) отримала рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) щодо законності порядку проведення конкурсу, співбесіди у вівторок буде продовжено.

Після проведення співбесіди з кандидатами на посаду начальника п'ятого відділу Катериною Клименко та Сергієм Савицьким голова комісії оголосила, що до комісії надійшла заява від прокурора Офісу генпрокурора Андрія Синюка, який претендує на посаду керівника САП, заступника керівника та начальника п'ятого відділу САП одночасно.

У своїй заяві він зазначив, що для нього пріоритетною є посада керівника САП або заступника, тому просить не розглядати його як претендента на посаду керівника п'ятого відділу. Також Синюк у своїй заяві попросив відкласти затвердження кандидатів до отримання комісією повного тексту рішення ОАСК.

"Пріоритетом для мене є посада заступника керівника чи керівника САП", - сказав Синюк, виступаючи перед членами комісії.

Отже, комісія протокольно врахувала заяву Синюка, а також поінформувала, що на пошту комісії надійшов повний текст рішення ОАСК.

У засіданні комісії наразі нетривала перерва, після чого, виходячи з попередніх рішень членів комісії та затвердженого порядку денного, співбесіди будуть продовжені.

Наразі розпочалася співбесіда з детективом НАБУ Олександром Клименком, який претендує на посаду керівника САП.

Як повідомлялося, у вівторок комісія зібралася у повному складі та затвердила порядок денний: проведення співбесід із кандидатами на адміністративні посади САП та з кандидатами на посаду керівника САП, оцінювання результатів, визначення переможців конкурсу.

Засідання комісії відбувається в онлайн-форматі та транслюється на YouTube-сторінці конкурсної комісії (https://www.youtube.com/watch?v=vJdbjxTsdZQ).

Раніше Окружний адміністративний суд м. Києва скасував порядок роботи конкурсної комісії з обрання керівника САП, що викликало побоювання щодо перенесення засідання конкурсної комісії. Рішення суд мотивував тим, що у зв'язку зі змінами у законодавстві, починаючи з 16 липня 2015 року відповідач у справі - Конкурсна комісія з проведення відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП, була позбавлена повноважень на ухвалення оскаржуваного Порядку. При цьому законодавчо не було визначено орган, якому такі повноваження передавалися б.

Співбесіди кандидатів на посаду керівника САП було заплановано на 21 грудня 2021 року, після чого конкурсна комісія мала визначитися з переможцем.

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова пояснила, що конкурс із обрання керівника САП затягується через те, що комісія не може зібратися, у зволіканні є "суб'єктивні фактори окремих людей".

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що сподівається на обрання керівника САП до кінця цього року.

Оновлений меморандум економічної та фінансової політики України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) передбачає обрання нового керівника САП до грудня 2021 року. Наразі конкурс перебуває на фінальній стадії.

Після практичного завдання на професійну компетентність комісія неодноразово не могла зібратися, щоб призначити дату проведення завершальної співбесіди конкурсу двом претендентам на цю посаду.

На посаду керівника САП претендують детектив НАБУ Олександр Клименко та прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА