17:14 21.12.2021

Кожному близькому родичу загиблого в катастрофі МН17 має бути виплачено EUR40 тис. – генпрокурор Нідерландів

3 хв читати
Кожному близькому родичу загиблого в катастрофі МН17 має бути виплачено EUR40 тис. – генпрокурор Нідерландів

Обвинувачення в судовому процесі у справі про збитий МН17 вважає, що сума, яку має бути виплачено кожному, у кого в цій катастрофі загинула рідна та близька людина, має становити EUR40 тисяч.

"Чоловіку (дружині), офіційно зареєстрованому партнеру загиблого та близькому партнеру, який жив разом (із загиблим - ІФ), дітям, батькам, опікунам сума компенсації має становити EUR40 тис.", - заявила генеральний прокурор Біргіт ван Руссел (Birgit van Roessel), виступаючи з обвинувальним висновком у вівторок у судовому процесі, який відбувається у Схіпголі.

Ван Руссел продовжила, що другій категорії, до якої належать діти та батьки, які не жили разом із загиблим, має бути виплачено по EUR35 тис., а третій категорії, до якої належать брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки, дядьки й тітки, племінники та родини подружжя, які проживали із загиблим, – EUR30 тис.

"Ця сума застосовується до кожного, хто втратив близького. У позові, який ми передамо суду завтра, ми конкретизуємо щодо кожної категорії, хто до якої категорії належить. Якщо рідні втратили кількох близьких, може бути дозволено множення цієї суми (на кількість загиблих)", - додала генпрокурор.

Вона також повідомила, що слідство вважає за необхідне передати уламки збитого "Боїнга" "Малайзійським авіалініям", як і кабіну пілотів, яку реконструювали для відновлення картини пошкоджень.

"Щодо уламків ракети, яка належала російській армії, то їх має бути конфісковано. Ракета офіційно не належала обвинуваченому Гіркіну. Це була ракета російських Збройних сил, і її може бути конфісковано, тому що російські збройні сили знали, що Гіркін та інші обвинувачені використовують ракету, щоби збивати літаки", - вважає обвинувачення.

Як очікується, у середу прокурор оголосить свою вимогу вироку чотирьом обвинуваченим - трьом громадянам РФ та одному громадянину України: Ігорю Гіркіну (Стрєлкову), Сергію Дубінському, Олегу Пулатову та Леоніду Харченку. Усіх чотирьох притягнуто до відповідальності за те, що стали причиною катастрофи рейсу MH17, унаслідок якої загинули 298 пасажирів, що карається за ст. 168 Кримінального кодексу, та за вбивство 298 пасажирів рейсу MH17, що карається за ст. 289 Кримінального кодексу.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, що перебували на борту, загинули. Дві треті пасажирів - піддані Нідерландів. Причини катастрофи розслідує Міжнародна слідча група (ССГ), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а два роки тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА