20:05 21.12.2021

"Інтерстарч" оскаржить штраф АМКУ на 283 млн грн і пов'язує його з переслідуванням Порошенка

3 хв читати
"Інтерстарч" оскаржить штраф АМКУ на 283 млн грн і пов'язує його з переслідуванням Порошенка

ТОВ "Інтерстарч Україна"називає безпідставним штраф Антимонопольного комітету України на компанію і афілійовані з нею ПрАТ "Дніпровський КПК" і ПрАТ" Інтеркорн " у розмірі 283 млн грн і пов'язує його з переслідуванням п'ятого президента України Петра Порошенка.

"Дії АМКУ спрямовані виключно на політичне переслідування колишнього кінцевого бенефіціарного власника товариств Порошенка Петра Олексійовича. Не випадково це рішення регулятора повністю збігається за часом з новою політично мотивованою атакою правоохоронної системи на п'ятого президента", - наголошується в заяві компанії в понеділок.

"Інтерстарч" звинувачує комітет у відсутності економічних і технологічних експертиз і неправильному визначенні ринку, що штучно звузило його межі і спотворило становище компаній на ньому. Зокрема, йдеться в заяві, АМКУ не досліджував взаємозамінність кукурудзяної патоки з патокою з іншої сировини (наприклад, пшениці). "За абсурдною логікою комітету, якщо компанія Apple виробляє телефон iPhone, то вона є монополістом на ринку телефонів iPhone і не потрібно аналізу альтернатив", – вважають в "Інтерстарч".

На думку компанії, АМКУ також безпідставно залучив "Дніпровський КПК" і "Інтеркорн" як відповідачів у справі, застосувавши до них абсолютно незаконний і абсурдно великий штраф, тоді як вони є переробниками сировини, не продають патоку третім особам і жодним чином не впливають на формування цін.

"По-третє, АМКУ зробив все, щоб позбавити товариства їхніх процесуальних прав, зокрема можливості представити регулятору свою позицію у справі" – зазначається також у заяві, згідно з якою компанії сумлінно виконували всі вимоги відомства.

"Інтерстарч" уточнив, що компанії забезпечують робочими місцями 1500 працівників, протягом 2018-2020 років сплатили до бюджетів різних рівнів 640 млн грн податків і тільки за п'ять останніх років інвестували в майбутнє переробної промисловості України понад 3,2 млрд грн.

"Рішення ставить під загрозу діяльність заводів переробників і може зупинити роботу товариств на внутрішньому ринку і експорт продукції у понад 70 країн світу", – наголошується в заяві.

У компанії анонсували оскарження в суді рішення АМКУ і висловили думку про його негативний вплив на інвестиційний клімат України.

Як повідомлялося, АМКУ у вівторок оштрафував на загальну суму 283,62 млн грн пов'язану з кондитерською корпорацією "Рошен" групу компаній бенефіціарного власника Олексія Порошенка (син Петра Порошенка): ТОВ "Інтерстарч Україна" – на 210,19 млн грн, ПрАТ "Дніпровський КПК" – на 47,46 млн грн і ПрАТ "Інтеркорн" – на 25,98 млн грн, а також зобов'язав у двомісячний термін з дати отримання рішення припинити порушення.

"Штраф винесено за два порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції через зловживання монопольним становищем на загальнодержавному ринку первинної реалізації патоки крохмальної кукурудзяної і глюкозних сиропів", – йшлося в прес-релізі відомства.

Виручка "Інтерстарч Україна" у 2020 році становила 4 млрд 203,7 млн грн за чистого збитку 338,02 млн грн, "Дніпровського КПК" – відповідно 949,17 млн грн і 3,99 млн грн, "Інтеркорна" – 519,62 млн грн і 14,59 млн грн, хоча 2019 рік всі компанії завершили з чистим прибутком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА