11:13 23.12.2021

Улюбленим новорічним святом українців є Різдво, понад 70% громадян святкують його 7 січня

2 хв читати
Улюбленим новорічним святом українців є Різдво, понад 70% громадян святкують його 7 січня

49% українців назвали Різдво своїм улюбленим новорічним святом, свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 20-22 грудня.

Згідно з результатами дослідження, 37% опитаних обрали улюбленим новорічним святом Новий рік, День Святого Миколая обрали 6%, Старий Новий рік – 4%. Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%.

Зазначається, що протягом останніх десяти років щороку зменшується кількість шанувальників Нового року, а Різдва – збільшується.

Так, святкування Нового року переважно улюблене для жителів сходу та півдня, молоді та чоловіків. Різдво значно частіше обирали на заході, люди середнього та старшого віку, жінки, віряни ПЦУ та греко-католики. Рівною мірою улюблені ці два свята для жителів центру та Києва.

За даними дослідження, 4% опитаних відзначають Різдво 25 грудня, тоді як більшість опитаних (71%) – 7 січня. Водночас 18% українців святкують Різдво двічі (25 грудня та 7 січня) і їх кількість за рік дещо зросла. 6% не святкують Різдва взагалі.

Чверть опитаних підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, 58% респондентів проти такої ідеї, 15% опитаних все одно і 1% - важко відповісти.

Соцопитування проведено серед населення України старше 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу методом CATI (сomputer assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової добірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова система: 2 тис. респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95 менше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА