13:22 24.12.2021

У СБУ заявили, що не відкривали провадження щодо депутата Шевченка

2 хв читати

Служба безпеки України (СБУ) не відкривала кримінального провадження за статтею про державну зраду щодо народного депутата Євгена Шевченка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі СБУ.

"Наразі слідчі Служби безпеки України не розпочинали кримінальних проваджень щодо народного депутата України Євгена Шевченка за ст. 111 Кримінального кодексу", - сказали у відомстві.

Водночас у СБУ додали, що, згідно зі ст. 482-2 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування щодо народного депутата України може розпочати лише генеральний прокурор або особа, яка виконує його обов'язки.

В Офісі генерального прокурора агентству повідомили, що не мають інформації про відкриття провадження щодо Шевченка.

"Офіс генерального прокурора не відкривав кримінального провадження щодо цього народного депутата за фактом держзради", - сказали агентству в Офісі генпрокурора.

Як повідомлялося, народний депутат, виключений із партії "Слуга народу", Євген Шевченко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що СБУ відкрила провадження за статтею "державна зрада" щодо нього.

"Якщо вже інформація просочилася в ЗМІ, змушений повідомити, що справді СБУ відкрило щодо мене справу за ст.111 ККУ (стаття про держзраду – ІФ). Тепер я в одному списку з Медведчуком і Порошенком. Весела компанія, чи не так? Шиють мені створення "російського миру" в Україні. Тупішого приводу не змогли знайти для виконання замовлення та усунення конкурента. Пов'язано це з моєю дружбою з Білоруссю", - написав Шевченко.

Депутатська фракція "Слуга народу" виключила Шевченка зі свого складу 24 травня 2021 року. Відповідне рішення ухвалено більшістю голосів. Шевченко 20 квітня провів у Мінську зустріч із Олександром Лукашенком, якого ЄС та США не визнають законно обраним президентом Білорусі. 23 квітня на засіданні фракції "Слуга народу" було ухвалено рішення провести голосування щодо подальшої участі Шевченка у складі фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА