07:07 25.12.2021

У США розробляють план надання розвідданих Україні

2 хв читати
У США розробляють план надання розвідданих Україні

Пентагон розробляє план надання Україні розвідданих щодо можливого російського вторгнення, повідомила газета The New York Times з посиланнями на американських офіційних представників.

Евелін Фаркас, яка обіймала посаду заступника помічника міністра оборони у Росії, Україні та Євразії в адміністрації президента Обами, заявила: "Перше, що ми можемо зробити, - це оперативна розвідка в реальному часі". За її словами, якщо в США бачать, що "росіяни переступають межу, ми говоримо їм, і вони використовують це".

Американські офіційні особи, пише газета, визнають, що "одна з потенційних проблем, пов'язаних з наданням дієвих розвідданих, полягає в тому, що це може призвести до того, що Україна завдасть удару першою".

Видання нагадує, що США вже надають Україні військову допомогу, зокрема постачання летальних озброєнь. Зокрема, з 2018 року в Україну поставляються протитанкові ракетні комплекси Javelin. Цього року президент Джо Байден санкціонував їхнє додаткове постачання.

До списку можливих потенційних військових постачань входить перенаправлення в Україну гелікоптерів та іншої військової техніки, раніше виділеної афганським військовим.

Як повідомлялося, американські та британські експерти в галузі кібервійни для протистояння можливим російським кібератакам вже перебувають в Україні.

The New York Times зазначила, що Росія вимагає від США та НАТО припинити розширення НАТО на схід та надати правові гарантії цього. "Однак офіційні особи в США та НАТО в приватному порядку відхилили основні вимоги російської пропозиції".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стало відомо про третього постраждалого внаслідок удару окупантів по центру Харкова - Синєгубов

Сили оборони України повністю зупинили ворога на напрямку Стрілеча-Глибоке та вибивають його з позицій

Окупанти знову вдарили по Харкову по району щільної житлової забудови, двоє постраждалих - Терехов

У ХАРКОВІ ЗНОВУ ВИБУХ, ПОПЕРЕДНЬО - ЦЕНТРАЛЬНІ РАЙОНИ - МЕР ТЕРЕХОВ

Україна закликає західних партнерів посилити постачання зброї для ЗС України і зняти обмеження на її використання

Зеленський ввів санкції проти двох фізосіб і низки російських медійних компаній, а також компаній, що працюють у сфері ВПК і фінтеху

Генштаб ЗСУ: Обстановка на покровському напрямку залишається напруженою, додалися штурми поблизу Уманського і Водяного

У Харкові вже 33 постраждалих унаслідок авіаударів РФ - ОВА

Російський повітряний флот міг зазнати такого ж краху, як і Чорноморський, за наявності в України сучасних ППО та авіації - Зеленський

Кількість постраждалих у Харкові в гіпермаркеті зросла до 25, четверо зникли безвісти, ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА