13:27 28.12.2021

Україна співпрацює зі США в межах надання військової допомоги за трьома напрямами – Маркарова

1 хв читати
Україна співпрацює зі США в межах надання військової допомоги за трьома напрямами – Маркарова

Україна активно веде роботу зі США в межах надання військової допомоги за трьома напрямами, зокрема фінансовим і технічним, повідомила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю виданню LB.ua, оприлюдненому у вівторок.

Відповідаючи на запитання, чи є прогрес у переговорах щодо отримання Україною озброєння, яке раніше планувалося передати до Афганістану, посол уточнила, що робота в цьому напрямі триває.

"Є кілька напрямків, за якими ми працюємо зі США в рамках надання військової допомоги. Перший – стандартна допомога, яка виділяється Конгресом через бюджет; наступного року ми отримаємо $300 млн. Другий – поміч, яку указом оформляє президент США: у вересні президент Байден погодив такий пакет у $60 млн, уже надіславши Україні відповідне устаткування. І третій – так зване надлишкове оборонне обладнання, наприклад готове та наразі непотрібне озброєння, яке Сполучені Штати можуть додатково надати. І з цією категорією ми також зараз активно ведемо роботу", - пояснила посол.

Як раніше повідомляло видання Foreign Policy, міністр оборони України Олексій Резніков у листопаді звертався до голови Пентагону Ллойда Остіна з проханням на випадок можливого вторгнення Росії розширити постачання Києву зброї. До списку було внесено системи озброєнь, які планувалося поставити до Афганістану, зазначав журнал.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА