19:53 28.12.2021

Держказначейство встигло виділити гроші на кисневі станції для українських лікарень, їх доправлять до медзакладів на початку 2022 року

2 хв читати
Держказначейство встигло виділити гроші на кисневі станції для українських лікарень, їх доправлять до медзакладів на початку 2022 року

Державна казначейська служба встигла перевести гроші за кисневі станції для українських лікарень і вже на початку 2022 року їх буде доставлено до медзакладів, повідомив народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Олексій Гончаренко.

"Кисневим станціям в українських лікарнях – бути! Казначейство встигло зробити перерахунок грошей за кисневі станції. Вони мають бути доставлені до лікарень на початку 2022 року. "Медичні закупівлі України" отримали вигідні ціни та оформили всі необхідні процедури", - написав Гончаренко у Telegram-каналі у вівторок.

Він зазначив, що виділення грошей стало можливим завдяки тому, що Верховна Рада проголосувала за законопроект щодо виділення коштів із держбюджету.

"Нарешті справа реально зрушила з місця. Як то кажуть, краще пізно, ніж ніколи", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 липня ухвалила у першому читанні законопроект №5460 про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлю, проектування та встановлення кисневих станцій.

У другому читанні законопроект було ухвалено 4 листопада, вже 5 листопада його було підписано президентом України Володимиром Зеленським.

Документ передбачає створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними установами охорони здоров'я послуг з проектування та встановлення кисневих станцій.

Автори законопроекту зазначають, що з огляду на стан електромереж закладів охорони здоров'я установка кисневих станцій є єдиним способом забезпечення кисневої незалежності лікарень.

Більше того, установка кисневих станцій є доцільною і там, де вже присутні інші способи кисневого потоку, що дозволить лікарням мати вибір між джерелами кисню – апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), високоякісний кисень з балонів або резервуарів, кисень із власного генератора.

Крім того, забезпечення опорних лікарень кисневими станціями дозволить знизити попит лікарень на кисень у балонах, що зменшить навантаження на логістичну мережу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА