12:40 29.12.2021

Московський суд ліквідував правозахисний центр "Меморіал"

1 хв читати
Московський суд ліквідував правозахисний центр "Меморіал"

Московський міський суд задовольнив позов столичної прокуратури про ліквідацію правозахисного центру "Меморіал" (визнаний у РФ НКО-іноагентом).

"Суд постановив: позовну заяву прокурора Москви – задовольнити, ліквідувати правозахисний центр "Меморіал", – оголосив рішення суддя Михайло Казаков у середу.

Біля будівлі Мосміськсуду зібралося близько сотні прихильників правозахисного центру. Рішення суду вони зустріли криками "ганьба".

Також спостерігати за процесом до суду прийшли вісім іноземних дипломатів з Іспанії, Естонії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, США та Німеччини.

Напередодні Верховний суд РФ за позовом генеральної прокуратури РФ ліквідував міжнародне історико-просвітницьке товариство "Меморіал" (визнане РФ НКО-іноагентом).

У листопаді стало відомо, що прокуратура має намір домагатися ліквідації двох структур "Меморіалу". Один позов - про ліквідацію просвітницького товариства "Меморіал" - Генпрокуратура подала до Верховного суду. Другу заяву - про ліквідацію правозахисного центру "Меморіал" - прокуратура Москви направила до Мосміськсуду.

Приводом для звернення до суду, як зазначалося в позові Генпрокуратури, стали неодноразові, грубі порушення "Меморіалом" законів РФ та інших правових актів.

За даними правозахисного центру, в позові столичної прокуратури наголошується, що в матеріалах організації "є лінгвістичні та психологічні ознаки виправдання діяльності учасників міжнародних терористичних та екстремістських організацій "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", "Табліг Джамаат", "Ат-Такфір ", а також екстремістських організацій "Артпідготовка" та "Свідки Єгови".

Повний текст матеріалу доступний у стрічці новин за підпискою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА