20:14 30.12.2021

РНБО запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації Кримського мосту, а також діяльності окупаційної влади Криму

2 хв читати
РНБО запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації Кримського мосту, а також діяльності окупаційної влади Криму

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні в четвер запровадила санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до спорудження та експлуатації транспортного переходу через Керченську протоку (т. зв. Кримський міст), заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу за підсумками засідання.

Пізніше прес-служба РНБО уточнила, що санкції з цього питання запроваджено стосовно шести фізичних та 24 юридичних осіб.

"Згідно з пропозицією Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо розширення переліку фізичних та юридичних осіб, стосовно яких застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції). Санкції запроваджено щодо шести фізичних осіб та 24 юридичних осіб, причетних до незаконного спорудження та експлуатації залізничної частини транспортного переходу через Керченську протоку, організації пасажирського залізничного сполучення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя з територією Російської Федерації та завдання шкоди національній культурній спадщині на території м. Севастополя", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що до списку санкцій також внесено 18 фізичних осіб, причетних до ухвалення неправосудних судових рішень про відчуження майна Кримської єпархії Православної церкви України на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

"Санкції застосовано і до 52 фізичних осіб, які, обіймаючи керівні посади в структурі окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя, завдають істотної шкоди національним інтересам і безпеці українського народу", - резюмують у РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА