20:31 30.12.2021

Засновника "військово-патріотичних клубів" для молоді в ОРДО судитимуть за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та сприяння тероризму

1 хв читати
Засновника "військово-патріотичних клубів" для молоді в ОРДО судитимуть за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та сприяння тероризму

Українські правоохоронці передали до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Горлівки, який створив на тимчасово окупованій території Донецької області "громадські військово-патріотичні клуби" для молоді, які прищеплювали своїм вихованцям ідеї сепаратизму та ненависті до України.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України, обвинувальний акт скеровано до суду в порядку спеціального досудового розслідування.

"У 2015 році чоловік створив на тимчасово окупованій території Донецької області громадський військово-патріотичний рух "Молода гвардія Донбасу", а у 2016 році – військово-патріотичний клуб "Спартанці". До незаконних формувань приймають хлопців та дівчат від 8 до 18 років, яких виховують на ідеях сепаратизму та "руського миру", формуючи ненависть до України", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що під керівництвом обвинуваченого неповнолітні проходять військову підготовку для подальшої служби у структурних підрозділах і збройних формуваннях окупаційної адміністрації РФ. Зокрема, діти оволодівають навичками рукопашного бою та використання вогнепальної зброї.

"Дітей привчають захищати інтереси представників незаконних збройних формувань РФ ціною власного життя", - наголошують у прокуратурі.

Там додають, що творця "військово-патріотичних клубів" обвинувачують у сприянні діяльності терористичної організації, керівництві не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та втягненні неповнолітніх у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260, ч. 1. ст. 304 КК України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА