12:46 31.12.2021

Підліток, який скоїв у Харкові ДТП зі смертельним результатом, постане перед судом - прокуратура

2 хв читати

Микола Харківський, підозрюваний у ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові, внаслідок якої одна людина загинула і троє постраждали, постане перед судом.

"Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно 16-річного водія за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та завідомо неправдивого повідомлення про скоєння злочину (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст.383 КК України)", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

За даними досудового розслідування, на момент ДТП автомобіль Infiniti, за кермом якого перебував підозрюваний, був у справному стані, зокрема гальмівна та рульова системи. За даними експертизи, авто рухалося зі швидкістю 180 км/год.

Якщо суд визнає підозрюваного винним, підліткові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, увечері 26 жовтня у Харкові на перехресті проспекту Гагаріна та вул. Одеської 16-річний водій Infiniti, намагаючись перетнути перехрестя на червоне світло, врізався у Chevrolet. Унаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Трьох пасажирів Infiniti (двох чоловіків 19 років та 16-річну дівчину) з тяжкими травмами було доправлено до лікарні.

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Водія Infiniti затримано в порядку ст. 208 КПК України. За інформацією поліції, він перебував на умовному терміні за заподіяння умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч.1 ст. 122 КК України), а у вересні цього року на нього було складено протоколи про адміністративні правопорушення (керування автомобілем без посвідчення водія та перевищення допустимої швидкості).

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав підозрюваному в ДТП 16-річному Миколі Харківському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Крім того, було розпочато кримінальні провадження за діями батьків підлітка – за ст. 287 (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування) та за ст. 166 (невиконання батьками їхніх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА