12:24 05.01.2022

Держкомтелерадіо заборонило ввезення з РФ у 2021 році 73 книжок і не рекомендувало до ввезення ще 56

2 хв читати
Держкомтелерадіо заборонило ввезення з РФ у 2021 році 73 книжок і не рекомендувало до ввезення ще 56

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) в 2021 році заборонив ввезення до країни з РФ 73 книжок через пропаганду держави-агресора, комуністичного тоталітарного режиму та його символіки, а також не рекомендував до ввезення ще 56 книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Згідно з відповіддю Держкомтелерадіо на запит агентства "Інтерфакс-Україна", у 2021 році до переліку видавничої продукції держави-агресора, на ввезення якої надано відмову на підставі негативних висновків експертної ради, ввійшли 73 книжки. Їхній сукупний наклад становить 367,5 тис. примірників.

Серед книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, й не рекомендованих до ввезення в Україну: "Загадки малорусской истории. От Богдана Хмельницкого до Петра Порошенко" (автор Олександр Каревін), "Новороссия в моем сердце" (Олександр Барков), "Унесённые Майданом. Украинский дневник" (Костантин Кеворкян), "Почему русским нельзя мечтать?" (Платон Беседін), "Белорусский национализм против русского мира" (Владислав Мальцев), "Майданутые" (Володимир Жириновський), "Я - израненная земля. Русская поэзия о весне крымской и войне донбасской" (Захар Прилєпін).

Наразі в цьому переліку містяться 288 найменувань книжок.

У Держкомтелерадіо зазначають, що основне призначення переліку - застерегти суб'єктів господарювання від завідомо марних спроб отримати дозволи на ввезення цих видань в Україну, а також зорієнтувати правоохоронні органи, юридичних та фізичних осіб на те, що факти розповсюдження цієї та подібної продукції можуть містити ознаки злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) і 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, в 2019 році Держкомтелерадіо понад дві тисячі разів відмовило у ввезенні в Україну російської видавничої продукції, зокрема через антиукраїнський зміст 151 видання, в 2020 році Держкомтелерадіо заборонило ввезення в країну з Росії шести книжок через пропаганду держави-агресора й комуністичного тоталітарного режиму та його символіки.

Також Держкомтелерадіо в 2020 році не рекомендувало до ввезення 18 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА