12:17 06.01.2022

Кіберполіція запобігла викраденню понад $720 тис. із рахунку медичної компанії

1 хв читати

Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України запобігли розкраданню понад $720 тис. із рахунку медичної компанії, повідомляє прес-служба кіберполіції у четвер.

"Фігуранти підробили платіжні доручення і намагалися заволодіти грошима, призначеними для купівлі медичного обладнання для обстеження хворих на COVID-19. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

До Департаменту кіберполіції звернулася медична компанія, яка повідомила про шахрайське заволодіння грошима, призначеними для придбання медичного обладнання для обстеження хворих на COVID-19.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники надіслали фішингове посилання партнерам потерпілої компанії. За допомогою фішингу правопорушники отримали дані для входу до електронної скриньки. Далі підробили платіжне доручення, яке розсилали зі зламаної електронної скриньки партнерів із Китайської Народної Республіки. Відтак українська медична компанія перерахувала гроші на рахунок шахраїв, відкритий у Великій Британії. У такий спосіб фігуранти намагалися привласнити понад $723 тис.", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що співробітникам кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва та британськими колегами вдалося заблокувати гроші, викрадені з рахунку компанії.

"За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії продовжуються", - зазначають у поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА