19:35 06.01.2022

Скасування ліцензій "Укрзалізниці" на перевезення набуде чинності лише в разі невиправлення порушень

2 хв читати
Скасування ліцензій "Укрзалізниці" на перевезення набуде чинності лише в разі невиправлення порушень

Державна служба України з безпеки на транспорті ("Укртрансбезпека") розпочала системну роботу щодо виправлення ситуації з безпекою на залізниці, планів заблокувати діяльність "Укрзалізниці" немає.

"Наказ набуває чинності лише в разі невиправлення порушень. Фактично, це попередження про можливе скасування ліцензії, а не саме скасування", - написав на своїй сторінці у Facebook голова "Укртрансбезпеки" Євген Зборовський.

Він уточнив, що перевірка відбувалася заздалегідь, і весь час, доки вона тривала, команди Міністерства інфраструктури України, "Укртрансбезпеки" та "Укрзалізниці" спільно працювали над усуненням порушень. "Звісно, порушення будуть виправлені, і ніхто залізницю зупиняти не збирається", - наголосив Зборовський.

Водночас він уточнив, що виявлені під час перевірки УЗ порушення існували роками, однак раніше подібні перевірки проводилися поверхово, а їхні результати приховували від громадськості.

"Ми розпочали системну роботу щодо виправлення ситуації з безпекою на залізниці. Наше завдання — вивести безпеку поїздок українською залізницею на якісно новий рівень. Не заблокувавши "Укрзалізницю", а разом із її командою виправити усі критичні моменти. Це спільна робота, яка стала можливою лише зараз", - наголосив він.

За його словами, першу за п'ять років перевірку дотримання "Укрзалізницею" ліцензійних вимог було проведено в липні 2021 року, і за її результатами було встановлено 116 невідповідностей (порушень), про які було повідомлено минулому керівництву компанії, яке відмовилося від співпраці.

Відразу після зміни керівництва УЗ було розпочато спільну підготовку до нової позапланової перевірки з метою встановлення реальної ситуації в компанії.

Позапланова перевірка завершилась 24 грудня 2021 року. Її результати очікувано показали низку порушень, які не виправляли роками, що й стало підставою для відповідного наказу, уточнив Зборовський.

Як повідомлялося, "Укртрансбезпека" призупинила ліцензії "Укрзалізниці" на перевезення пасажирів та небезпечних вантажів, УЗ зупиняти роботу не планує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА