07:06 11.01.2022

11 січня: Яке сьогодні свято

3 хв читати
11 січня: Яке сьогодні свято

11 січня відзначають найбільш ввічливу дату року – Всесвітній день "Дякую", а також Міжнародний день рівності на роботі, Всесвітній день скетчноутінга, День кавових мрій і День таємного приятеля. В Албанії святкують День республіки, у Тунісі – День дітей, у Марокко – День маніфесту Незалежності, а в США – День штату Арканзас.

Міжнародний день "Дякую"

Всесвітній день "Спасибі" вигадали підприємливі співробітники однієї з компаній, яка виробляла листівки, щоб підвищити власний продаж. Як би там не було, але ідея виявилася напрочуд красивою. Традиція говорити у відповідь на слова подяки з'явилася дуже давно. Відтоді подяка – вміння оцінити будь-яку виявлену до нас уважність, будь-яку зроблену для нас добру справу. Вона має велику громадську цінність, оскільки підтримує у людях бажання робити добро іншим.

Всесвітній день скетчноутінга

Скетчноутінг - це спосіб фіксування інформації, який дозволяє не записувати 100% почутого тексту (а у непідготовлених людей це взагалі навряд чи вийде), а, навпаки, виділяти з усього виступу лише саму суть і миттєво фіксувати почуте на папері. Скетчі одночасно активують і візуальні, і вербальні режими.

Церковне свято

День пам'яті Віфлеємських немовлят

Православна церква 11 січня вшановує пам'ять 14 тисяч убитих немовлят, що було зроблено за розпорядженням царя Ірода, який керував Віфлеємом. І все для того, щоб знайти та вбити немовля Ісуса Христа.

Йосип Обручник (Страшний день)

11 січня День Йосипа Обручника. У темну пору доби 11 січня люди намагалися не виходити на вулицю. Проводили час за ворожінням та посиденьками, розповідаючи один одному байки, легенди, страшні історії.

З цим днем також пов'язані свої особливі прикмети. У День Йосипа Обручника берегли дітей, оскільки вважалося, що на них 11 січня починає полювати нечиста сила.

У цей день:

1569 – В Англії, у будівлі Собору Св. Павла відбулася перша у світовій історії лотерея;

1693 – Під час Сицилійського землетрусу загинуло понад 60 тисяч людей;

1787 – Англійський астроном німецького походження Вільям Гершель відкрив існування Титанії та Оберона – супутників Урану;

1864 - У Лондоні відкрився вокзал "Чарінг-Кросс". Це місце вважається "нульовим кілометром" Лондона - звідси відраховується довжина доріг, і провадяться будь-які інші виміри;

1922 – Чотирнадцятирічний канадець Леонард Томпсон став першою у світі людиною, для лікування якої від діабету застосували інсулін;

1963 – У Лос-Анджелесі відкрилася перша у світі дискотека;

1966 – Понад 340 людей загинули в Ріо-де-Жанейро під час повені та зсуву ґрунту;

1974 – У Кейптауні народилося шестеро близнюків, і вперше всі діти вижили;

1981 – Команда з трьох британців під керівництвом Ранульфа Файнса завершила найдовшу і найкоротшу за часом експедицію з перетину Антарктики, досягнувши Скотт-Бейс після 75 днів шляху, під час яких було пройдено 2500 миль.

2003 - Губернатор штату Іллінойс помилував 150 засуджених на найвищу міру покарання - усіх ув'язнених-смертників Іллінойсу.

2011 – Припинено загальну підтримку операційної системи Windows XP Service Pack 3

Іменини: Марк, Ганна, Іван, Феофіл, Георгій, Наталя.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА