11:10 11.01.2022

Мати Саакашвілі вимагає, щоб до екс-президента Грузії у в'язницю допустили закордонних лікарів

2 хв читати
Мати Саакашвілі вимагає, щоб до екс-президента Грузії у в'язницю допустили закордонних лікарів

Стан екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні, погіршився, заявляє його мати Гіулі Аласанія.

"Погіршилися ті симптоми, що були, - головний біль, проблеми зі сном, тремор, оніміння рук і ніг", - сказала Аласанія журналістам у понеділок після того, як відвідала Саакашвілі у в'язниці міста Руставі.

"Моєю вимогою залишається - допустити лікарів і не лише наших (грузинських) лікарів. Ми плануємо привезти лікарів з-за кордону, і нам мають дати цю можливість", - заявила Аласанія.

За її словами, Саакашвілі оглянув невролог, який виписав медикаменти. Вона додала, що її син потребує "нормального обстеження".

При цьому Аласанія зазначила, що Саакашвілі загалом налаштований оптимістично і вважає, що тимчасово перебуває у в'язниці. "Дуже поспішає нарешті вийти звідти і бути вільним", - сказала вона.

Раніше в понеділок один із адвокатів Саакашвілі Георгій Мшвенієрадзе заявив журналістам, що до екс-президента досі не пропустили його особистого лікаря.

Адвокат також поскаржився на те, що Саакашвілі обмежена можливість користуватися телефоном.

Він не виключив, що з цього питання адвокати подадуть до суду позов. Також він повідомив, що адвокати розглядають можливість звернутися до суду через те, що Саакашвілі не дають можливості у в'язниці отримати альтернативного медичного обслуговування.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі, після чого поміщено до в'язниці у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі. 30 грудня Саакашвілі повернули до Руставської в'язниці.

У Грузії Саакашвілі проходить у декількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а обвинувачення - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА