11:27 12.09.2011

Новий міністр економіки Японії йде у відставку через невдалий жарт про радіацію

1 хв читати

Прем'єр-міністр Японії Йосіхіко Нода підписав прохання про відставку міністра економіки Йосіо Хатіро, який зазнав жорстокої критики з боку громадськості через необережне висловлювання, пише японська газета Asahi Shimbun.

Журналісти зустріли міністра економіки Йосиро Хатіро, який повернувся до Токіо після відвідин префектури Фукусіма 8 вересня разом із прем'єр-міністром Йосіхіко Нодою, і попросили прокоментувати поїздку.

Йосіо Хатіро, на якому все ще був спеціальний захисний костюм, потираючи рукав, жартуючи, сказав: "Я зараз струшу з себе на вас цю радіацію". Потім він поділився з ними своїми враженнями про відвідини аварійної АЕС "Фукусіма-1".

Журналісти і громадськість сприйняли цей жарт неоднозначно.

Окрім необережного висловлювання перед журналістами громадськість також різко розкритикувала Йосіо Хатіро за те, що 9 вересня на зустрічі кабінету міністрів він назвав евакуйовані поселення префектури Фукусіма "мертвими містами".

Того ж дня день з'явилася інформація, що Йосіо Хатіро спробує зберегти свою посаду. Однак відставка виявилося неминучою, оскільки цього вимагали як представники опозиційної Ліберально-Демократичної партії Японії, так і правлячої Демократичної, членом якої міністр економіки і є.

Японський прем'єра 10 вересня прийняв відставку Йосіо Хатіро, який працював на посаді міністра економіки країни лише вісім днем, пише газета. Він також відповідав у новому уряді за політику в галузі атомної енергетики і виплати компенсацій постраждалим від ядерної кризи навколо АЕС "Фукусіма-1".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА