10:49 13.01.2022

Профільні комітети Ради нагадали про право України визначати свої дії для вступу до НАТО та ЄС

1 хв читати
Профільні комітети Ради нагадали про право України визначати свої дії для вступу до НАТО та ЄС

Комітети Верховної Ради з питань інтеграції до Європейського Союзу та з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва виступили із заявою, в якій нагадали про право України самостійно визначати вектор інтеграції у питанні розширення та набуття повноправного членства у Європейському Союзі та НАТО.

"Ми, члени комітетів Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу та з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва… зазначаємо, що Україна, Європейський Союз та НАТО єдині у своїй позиції щодо суверенного права України, Грузії та Молдови визначати вектор подальшої інтеграції, зокрема у питанні розширення та набуття Україною повноправного членства в ЄС та НАТО", - йдеться у спільній заяві парламентських комітетів, оприлюдненій на сайті парламенту.

Комітети засудили позицію Російської Федерації, спрямовану на блокування прогресу в рамках міжнародних політико-дипломатичних зусиль щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, зокрема у "нормандському форматі".

У заяві наголошується, що лише Організація Північноатлантичного договору та Україна мають право ухвалювати рішення щодо її вступу до НАТО.

"Набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору (НАТО) є стратегічним курсом України, закріпленим у Конституції", - наголошується у документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА