07:56 14.01.2022

Зеленський обговорив із Джонсоном безпекову ситуацію навколо України

2 хв читати
Зеленський обговорив із Джонсоном безпекову ситуацію навколо України

Президент України провів розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якої співрозмовники обмінялися думками про можливі кроки щодо деескалації.

"Провів плідну розмову з Борисом Джонсоном. Обговорили безпекову ситуацію навколо України. Обмінялися думками щодо можливих кроків з деескалації. Докладаємо спільних зусиль для досягнення миру. Ціную незмінну підтримку Великої Британії суверенітету та територіальної цілісності України", - написав Зеленський у Twitter.

Як повідомили у пресслужбі президента України, Зеленський розповів Джонсону про ситуацію навколо України. Президент окремо зробив акцент на кроках з метою досягнення миру в межах наявних переговорних форматів.

Президент України також поінформував прем'єр-міністра Великої Британії про заходи, які вживає українська сторона для активізації переговорного процесу в рамках нормандського формату. Зеленський також повідомив про мирні ініціативи України, зокрема щодо взаємного звільнення утримуваних осіб.

Зеленський подякував Джонсону за незмінну підтримку з боку Великої Британії суверенітету, територіальної цілісності України та євроатлантичних прагнень нашої держави.

"Ваша позиція чітка, зрозуміла і незмінна. І це саме та позиція, яку очікує український народ від наших партнерів", – наголосив президент.

Володимир Зеленський особливо наголосив на важливості практичної допомоги, яку надає Велика Британія Україні, та зазначив, що це є яскравим проявом дієвої підтримки у сфері безпеки.

Відзначивши роль друзів і партнерів української держави у питанні врегулювання ситуації та недопущення ескалації російської агресії, президент наголосив, що жодні рішення щодо України не повинні ухвалюватися без України.

При цьому глава держави заявив, що позиція західних країн у діалозі з Російською Федерацією має залишатися жорсткою та рішучою; Необхідно бути готовими до невідкладного запровадження превентивного пакету санкцій проти РФ на протидію агресивним намірам Кремля.

Співрозмовники констатували спільність оцінок проекту "Північний потік – 2", що використовується як енергетична зброя.

Як повідомляється, президент України та прем'єр-міністр Великої Британії обмінялися думками щодо подальших політичних контактів на найвищому рівні.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль завдав удару по об'єктах у центральному Ірані

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА