10:48 14.01.2022

Столичні правоохоронці повідомили про підозру керівнику МСЕК та його пособникам, які вимагали хабарі з ветеранів АТО/ООС

2 хв читати
Столичні правоохоронці повідомили про підозру керівнику МСЕК та його пособникам, які вимагали хабарі з ветеранів АТО/ООС

Керівнику міжрайонної Броварської медико-соціальної експертної комісії повідомили про підозру у створенні організованої групи для вимагання та отримання хабарів із ветеранів АТО/ООС за присвоєння їм групи інвалідності, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань у п'ятницю.

"10 січня 2022 року слідчі ТУ ДБР Києва повідомили про підозри організатору злочинної групи та його пособникам за фактами одержання хабарів від поранених на фронті військовослужбовців та колишніх військовослужбовців ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що організатором групи став голова міжрайонної Броварської медико-соціальної експертної комісії, а його пособниками є колишній начальник медичної служби військової частини, звільнений за хабарництво, та цивільна особа.

"Вони брали гроші у поранених військовослужбовців ЗСУ та інших учасників ООС за оформлення групи інвалідності, а також брали гроші за визначення зв'язку поранення або каліцтва, отриманих під час бойових дій та проходження служби. Задокументовано отримання неправомірної вигоди на загальну суму $21 тис.", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що найближчим часом обвинувальний акт буде направлено до суду з кваліфікацією отримання посадовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, вчиненої організованою злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

"Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна", - резюмують у ДБР.

У свою чергу у Київській міській прокуратурі уточнили, що з кожного військовослужбовця учасники групи вимагали від $3 тис. до $5 тис.

"Учасники схеми вимагали від військовослужбовців від $3 тис. до $5 тис за проходження процедури встановлення їм групи інвалідності, зокрема швидкого та безперешкодного отримання необхідної медичної документації, висновків військової лікарсько-консультаційної комісії та подальшого проходження МСЕК", - зазначили у прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА