13:25 14.01.2022

Картину учениці Малевича пошкодили кульковою ручкою в Єльцин-центрі РФ

1 хв читати
Картину учениці Малевича пошкодили кульковою ручкою в Єльцин-центрі РФ

Картину Анни Лепорської з колекції Третяковської галереї пошкодили під час виставки в арт-галереї Єльцин-центру в Єкатеринбурзі, повідомили "Інтерфаксу" у пресслужбі президентського центру.

"Справді, під час демонстрації виставки "Мир как беспредметность. Рождение нового искусства" в арт-галереї Єльцин-центру стався нещасний випадок - постраждала картина Анни Лепорської "Три фигуры" (1932-1934 рр.) з колекції Державної Третьяковської галереї. Пошкодження були нанесені кульковою ручкою. За слідами інциденту з картиною проведено перегляд протоколів безпеки, над усіма картинами виставки в арт-галереї встановлено захисні екрани", - сказав співрозмовник агентства.

Пошкоджену роботу наступного дня оглянув реставратор Третьяковської галереї і її відправили до Москви.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що наприкінці 2021 року картина Лепорської "Три фигуры" з колекції Державної Третьяковської галереї, представлена на виставці "Мир как беспредметность. Рождение нового искусства" у Єльцин-центрі, постраждала від рук вандала. Невідомий намалював кульковою ручкою невеликі очі на абстрактних обличчях двох фігур на картині.

Ганна Лепорська вважається вихованою Казимира Малевича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА