08:05 16.01.2022

Боррель обговорив із Блінкеном підготовку заходів стримування Росії

2 хв читати
Боррель обговорив із Блінкеном підготовку заходів стримування Росії

Однією з тем останніх консультацій голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля та держсекретаря США Ентоні Блінкена стала "підготовка заходів стримування" Росії у зв'язку з "нарощуванням російської військової могутності навколо України".

"Високий представник Боррель і держсекретар Блінкен підтвердили підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України та наголосили на необхідності деескалації та повного виконання Росією Мінських домовленостей. Вони розглянули поточну підготовку заходів стримування та активної міжнародної реакції з тяжкими наслідками для Росії у разі подальшої агресії", - йдеться у комюніке Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

У поширеному в Брюсселі ввечері в суботу документі повідомляється, що після неформальної наради напередодні Ради ЄС із закордонних справ у французькому Бресті Боррель і Блінкен обговорили "нарощування російської військової могутності навколо України та поінформували один одного про останні дипломатичні переговори, пов'язані зі спробами Росії перевизначити механізми безпеки в Європі".

У повідомленні ЄЗС йдеться, що сторони "відкинули російську ініціативу щодо відновлення сфер впливу в Європі та наголосили на своїй рішучості продовжувати інтенсивні консультації з цього та інших питань між США та ЄС, представляючи сильний, чіткий та єдиний трансатлантичний фронт".

Водночас вони заявили, що ЄС і США "залишаються відкритими для діалогу з Росією, але ніколи на шкоду свободі, суверенітету, незалежності членів трансатлантичної спільноти та їхніх партнерів або на шкоду повазі фундаментальних цінностей та відповідних міжнародних зобов'язань".

ЄЗС нагадує, що міністри закордонних справ держав-членів ЄС домовилися у п'ятницю в Бресті про подальше зміцнення координації зі США, НАТО та розширення співпраці Європейського союзу в рамках ОБСЄ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА