07:24 17.01.2022

Французькі законодавці остаточно затвердили запровадження вакцинної перепустки

2 хв читати
Французькі законодавці остаточно затвердили запровадження вакцинної перепустки

Депутати нижньої палати французького парламенту - Національних зборів - остаточно затвердили ввечері в неділю проект закону про перетворення санітарних перепусток на вакцинні.

Як повідомляють ЗМІ Франції, текст схвалили 215 голосів, проти нього висловилися 58 законодавців і 7 утрималися. При цьому парламентарі-соціалісти мають намір отримати думку Конституційної ради, що затримає на кілька днів оприлюднення закону, зазначає газета Le Figaro.

Напередодні Сенат (верхня палата парламенту Франції) також ухвалив у другому читанні проект закону за 187 голосів "за", 66 "проти" та 88 утриманих.

Уряд, який висунув цей проект 27 грудня, має намір ввести новий закон у дію якнайшвидше через безпрецедентну хвилю заражень COVID-19. Спочатку планувалося, що цей дванадцятий за два роки "санітарний закон" набуде чинності 15 січня. Але гаряча полеміка довкола проекту зірвала ці плани.

Водночас, як у країні щодня реєструється близько 300 тис. заражень коронавірусом, уряд нині розраховує, що закон може набути чинності приблизно 20 січня після можливого розгляду Конституційною радою.

Коли закон набуде чинності, на відміну від чинної поки що санітарної перепустки, одного лише негативного тесту на COVID-19 для доступу до місць та на заходи зі значним скупченням людей буде вже недостатньо. Для відвідування місць розваг і дозвілля, ресторанів, барів, для поїздок на громадському міжрегіональному транспорті знадобиться довести повний цикл базової вакцинації та своєчасного бустерного щеплення, яке з 15 лютого має здійснюватися в термін до чотирьох місяців після другої дози вакцини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА