09:56 18.01.2022

У МВС роз'яснили внесення Порошенка до інформаційно-пошукової системи розшукуваних осіб

2 хв читати
У МВС роз'яснили внесення Порошенка до інформаційно-пошукової системи розшукуваних осіб

У Міністерстві внутрішніх справ України роз'яснили причину розміщення анкети народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка в інформаційно-пошуковій базі МВС (база осіб, оголошених у розшук).

"Петро Порошенко був оголошений у розшук за запитом Державного бюро розслідувань. Відповідна інформація 14 січня була розміщена в інформаційно-пошуковій системі на виконання ухвали суду і постанови слідчих Державного бюро розслідувань. Сьогодні, 17 січня, її було видалено", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МВС у понеділок увечері.

У ньому уточнюється, що підставою для внесення відомостей про Порошенка до інформаційно-розшукової системи МВС стали ухвала Печерського районного суду м. Києва від 24.12.2021 року про затримання підозрюваного та постанова ДБР від 24.12.2021 року про оголошення Порошенка у розшук.

"Станом на 18:00 17 січня від ініціатора не надходило звернень щодо скасування оголошення особи у розшук, як це передбачено чинним законодавством. Утім, зважаючи на те, що сьогодні Петро Порошенко прибув на засідання Печерського районного суду м. Києва, інформація про його розшук видалена", - підсумували у відомстві.

Напередодні у ЗМІ з'явилася інформація про наявність даних щодо п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка в інформаційно-пошуковій системі МВС. В анкеті Порошенка було зазначено, що він нібито переховується від органів досудового розслідування України. Згодом інформацію про Порошенка було видалено з бази МВС.

Як повідомлялося, ДБР 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Печерський райсуд Києва розглянув клопотання прокурора та ухвалив рішення про арешт майна Порошенка, яке, згідно з державними реєстрами, належить йому на праві власності, зокрема це об'єкти нерухомості, корпоративні права тощо.

Порошенко з 17 грудня 2021 року перебував у дипломатичному турне. Вранці 17 січня він повернувся в Україну і прибув до Печерського райсуду Києва для обрання запобіжного заходу, проте суд не ухвалив рішення щодо обрання Порошенку запобіжного заходу, судове засідання перенесено на 19 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА