10:05 18.01.2022

До українського МЗС не надходила інформація від РФ про евакуацію співробітників дипломатичних установ Росії з України

2 хв читати
До українського МЗС не надходила інформація від РФ про евакуацію співробітників дипломатичних установ Росії з України

Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформації про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформації про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуювати своїх співробітників", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він наголосив, що зі свого боку МЗС України наразі не планує евакуювати українських дипломатів із РФ.

"На території Росії функціонують у штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську. Незважаючи на складні умови, наші дипломати та консули продовжують успішно виконувати покладені на них завдання, насамперед захищати інтереси українських громадян у Росії", - розповів речник МЗС.

Раніше видання The New York Times повідомило з посиланням на високопосадовця Служби безпеки України, що Росія на початку січня почала евакуювати з України сім'ї своїх дипломатів.

За інформацією видання, 5 січня 18 людей, переважно діти та дружини послів, автобусами вирушили до Москви. У наступні дні ще близько 30 людей покинули Київ та Львів. Дипломати у двох інших консульствах отримали розпорядження готуватись до від'їзду, зазначає газета.

"Ми маємо інформацію про те, що влада Росії планувала евакуювати членів сімей з російського посольства в Україні наприкінці грудня і на початку січня", - також наводить видання слова американського чиновника.

У відповідь на прохання прокоментувати публікацію газети в МЗС РФ зазначили: "Посольство Росії в Києві працює у штатному режимі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА