12:43 19.01.2022

Австралія готова активно долучатися до зусиль міжнародного співтовариства для деескалації ситуації на українському кордоні

1 хв читати
Австралія готова активно долучатися до зусиль міжнародного співтовариства для деескалації ситуації на українському кордоні

У контексті консолідації міжнародної коаліції на підтримку України міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з міністеркою закордонних справ, міністеркою в справах жінок Австралії Маріс Пейн, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Маріс Пейн запевнила Дмитра Кулебу в беззастережній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України з боку Австралії, готовності активно долучатися до зусиль міжнародної спільноти задля деескалації ситуації, зокрема шляхом санкційного тиску", - йдеться у повідомленні на сайті МЗС України у середу.

Глави української та австралійської дипломатій обговорили втілення комплексного пакету стримування Російської Федерації від подальшої агресії проти України, що включає політичний, економічний та безпековий компонент.

Міністри приділили особливу увагу зміцненню оборонних можливостей України, практичній підтримці розвитку систем кіберзахисту в Україні.

"Дмитро Кулеба наголосив на зацікавленості включення України до Австралійської генералізованої системи тарифних преференцій, аби збільшити обсяги двосторонньої торгівлі та інвестицій, створити додаткові можливості для виходу українських експортерів на ринки Австралії", - зазначили в МЗС.

Сторони домовилися координувати зусилля в контексті притягнення Росії до відповідальності за аварію літака рейсу MH17 та досягнення справедливості для родичів жертв цієї трагедії.

Пейн прийняла запрошення Кулеби відвідати Україну з візитом цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА