17:00 19.01.2022

ДБР: Обвинувачення має всі підстави для апеляції на ухвалу суду щодо запобіжного заходу Порошенку

2 хв читати
ДБР: Обвинувачення має всі підстави для апеляції на ухвалу суду щодо запобіжного заходу Порошенку

У Державному бюро розслідувань (ДБР) заявляють, що обвинувачення має всі підстави для подання апеляції на ухвалу Печерського районного суду Києва, який відпустив під особисті зобов'язання п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в рамках справи про незаконне постачання вугілля з окупованої території.

"Вважаємо, що рішення суду щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України є таким, що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка, а тому сторона обвинувачення має всі підстави для його апеляційного оскарження", - йдеться в повідомленні ДБР, розміщеному в середу на сайті відомства.

"Наголошуємо, що в ухвалі щодо обрання запобіжного заходу слідчим суддею констатовано законність та обґрунтованість підозри Порошенку П. О. в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях", - значиться в позиції ДБР щодо запобіжного заходу, обраного судом Порошенку.

У ДБР уточнюють, що на підозрюваного Порошенка суд поклав такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суду про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну.

Як повідомлялося, Печерський суд у середу обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду за кордон. Отже, клопотання прокуратури, в якому вона просила про арешт Порошенка з альтернативою застави 1 млрд грн, суд не задовольнив. Захист заявив, що оскаржить ухвалу суду. Порошенко заявив про обмеження його політичної діяльності у зв’язку з рішенням суду.

"Обмеження політичної діяльності – це єдине, що було в їхніх руках, тому що вони нас бояться. Я наголошую, що свою політичну діяльність я активно проводитиму, включно з участю у міжнародних заходах, які заздалегідь заплановані", - сказав Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА