19:04 19.01.2022

Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі

2 хв читати
Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі

Представники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників (АСМАП) у четвер, 20 січня, вийдуть на акцію протесту через порушення їхніх прав із боку уряду Польщі, повідомила АСМАП.

"Асоціація міжнародних автомобільних перевізників вийде на мирну акцію протесту до посольства Республіки Польща з вимогою не порушувати права українських перевізників через зменшення квоти дозволів на міжнародні перевезення", - йдеться у заяві на сайті асоціації.

Попереджувальна мирна акція розпочнеться 20 січня об 11:00 перед будівлею посольства Республіки Польща у Києві, при цьому українські перевізники вимагають повернути квоту в 200 тис. дозволів, передбачену Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

В АСМАП пояснюють, що з 2019 року уряд Польщі поступово зменшував квоту дозволів на міжнародні перевезення для українців і тим самим створював штучні перешкоди для доставки українських товарів до країн Євросоюзу.

"У 2021 році польським урядом вперше не було надано Україні жодних додаткових дозволів. І з жовтня минулого року українськими перевізниками вичерпано всі наявні дозволи Республіки Польща. Тисячі українських перевізників, які виконували рейси до 12 країн Європейського союзу, зупинили свою роботу", - констатують в асоціації.

Перевізники також звернулися з проханням до президента України Володимира Зеленського порушити питання квоти на зустрічі з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила, що сподівається на те, що Україна обійдеться без торгового арбітражу у суперечці з Польщею щодо дозволів на автоперевезення.

У грудні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує подати на Польщу в арбітраж у разі відмови у вирішенні ситуації зі скороченням міжнародних автодозволів на перевезення польською стороною.

Раніше Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що Мінінфраструктури виступає за лібералізацію ринку перевезень з Євросоюзом. Він також вважає, що Європа має дивитися на відносини з Україною більш глобально, оскільки це вже не питання якихось окремих перевізників, а, зокрема, і питання європейських інвестицій в Україну, які страждають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА