21:32 19.01.2022

Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Швеції двосторонню співпрацю та ситуацію з безпекою навколо України

2 хв читати
Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Швеції двосторонню співпрацю та ситуацію з безпекою навколо України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон, в ході якої поінформував співрозмовницю про безпекову ситуацію навколо України, а також про кроки, що робляться для досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів, - повідомили в пресслужбі глави держави.

Зазначається, що Зеленський наголосив на важливості об'єднання та координації політико-дипломатичних зусиль з метою розблокування мирного процесу та відновлення стабільності.

Президент України та прем'єр-міністр Швеції вітали нещодавнє укладання міжурядової Угоди про співпрацю у сфері оборони. Володимир Зеленський зазначив, що Швеція є важливим партнером безпеки нашої держави, і висловив подяку за практичну допомогу, що вже надається у цій сфері.

"Маємо потужну армію, найкращий досвід та практики, маємо вірних героїв", – наголосив він і додав, що сьогодні як ніколи важливо об'єднати зусилля для стабільності держави.

Магдалена Андерссон зі свого боку підтвердила рішучу та тверду підтримку з боку уряду Швеції суверенітету та територіальної цілісності України.

Глава держави високо оцінив підтримку шведською стороною євроінтеграційного курсу України, а також вагому практичну допомогу у реалізації внутрішніх трансформацій. У цьому контексті відзначено готовність до поглиблення взаємодії у межах стратегії уряду Швеції щодо співробітництва в питаннях реформ з країнами Східної Європи.

Співрозмовники обговорили перспективи подальшої двосторонньої співпраці у сферах, що становлять обопільний інтерес. Окрему увагу приділили розвитку взаємодії в торговельній, інвестиційній, енергетичній та екологічній галузях. Володимир Зеленський також акцентував, що українська сторона зацікавлена у створенні мережі сучасних сміттєпереробних заводів за участю шведських компаній.

"Швеція – найбільший торговельний та інвестиційний партнер України в регіоні. Навіть в умовах пандемії маємо зростання двосторонньої торгівлі більш ніж на 50%. За результатами року очікуємо вийти на показники товарообігу у 800-900 мільйонів доларів. Працюватимемо над збереженням цих позитивних тенденцій. Вітатимемо також залучення Швеції до підтримки національної фінансової системи", – наголосив глава держави.

Прем'єр-міністр Швеції та президент України домовилися інтенсифікувати двосторонній діалог на найвищому рівні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА