13:59 20.01.2022

Глава МЗС: Немає жодної різниці між невеликим вторгненням і повноцінним вторгненням в Україну

2 хв читати
Глава МЗС: Немає жодної різниці між невеликим вторгненням і повноцінним вторгненням в Україну

Немає жодної різниці між невеликим вторгненням і повноцінним вторгненням в Україну, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи слова президента США Джозефа Байдена.

"Немає жодної різниці між невеликим вторгненням і повноцінним вторгненням. Не можна бути наполовину вторгнутим або наполовину агресивним. Агресія або є, або її немає. І ми можемо як доконаний факт стверджувати, що з 2014 року триває агресія РФ проти держави Україна", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Він зазначив, що якщо говорити саме про військове вторгнення, не можна його розділяти на велике або маленьке. Кулеба наголосив, що"Росія вже на території України, Росія вже вбиває українських солдатів".

"Наша позиція, яку ми комунікуємо зі США і всіма іншими країнами, дуже проста: Росія здатна діяти нелінійно, але помилки 2014 року не мають права на повторення. І тому ми не сприймемо ніякі спроби (наголошу, якщо вони будуть) пояснити Україні, що не треба чогось робити для стримування Росії... Все це пройдено. Всі ці уроки історії вже вивчено. І ми не будемо знову платити кров'ю своїх громадян за неспроможність партнерів швидко та чітко робити висновки щодо дій РФ", - пояснив міністр.

Кулеба наголосив, що він не має жодних сумнівів ні в тому, що США й особисто президент США Джозеф Байден підтримують Україну, ні в тому, що він підтримує Україну не лише словами, а й конкретними справами, ні в тому, що в разі початку активних бойових дій у США і ЄС не буде іншого вибору, крім застосувати відповідні жорсткі санкції у відповідь проти Росії.

Раніше Байден заявив, що президент Росії Путін заплатить "серйозну й високу ціну" за вторгнення в Україну, але зазначив, що до "незначного вторгнення" можуть поставитися інакше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА