06:57 21.01.2022

Прем'єр Франції оголосив запровадження вакцинних перепусток і графік пом'якшення коронавірусних обмежень

2 хв читати
Прем'єр Франції оголосив запровадження вакцинних перепусток і графік пом'якшення коронавірусних обмежень

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс повідомив про заміну з 24 січня санітарних перепусток на вакцинні, а також про поетапне ослаблення санітарних обмежень, запроваджених у зв'язку з пандемією COVID-19.

"За рішенням Ради санітарної безпеки, яка відбулася сьогодні вранці, хочу доповісти вам нову ситуацію щодо розвитку епідемії", - сказав глава уряду, оголосивши, що з понеділка, 24 січня, набудуть чинності вакцинні перепустки.

Він заявив, що країна переживає "складну фазу", особливо через поширення штаму "омікрон". "Варіант "омікрон" торкнувся більш ніж п'яти мільйонів з нас, а, можливо, і вдвічі більше, якщо враховувати тих, хто не пішов робити тест через відсутність очевидних симптомів", - сказав Кастекс, виступаючи на пресконференції, яку транслювали французькі телеканали.

При цьому прем'єр підтвердив, що "омікрон" менш небезпечний, ніж інші штами, але його контагіозність така, що щодня заражаються сотні тисяч людей.

У зв'язку з цим, повідомив Кастекс, уряд дозволить відкрити більше місць, де можна зробити щеплення, включно з аптеками та медпунктами. Ухвалено рішення про бустерні дози для підлітків 12-17 років, які мають хронічні захворювання.

При цьому глава уряду заявив, що завдяки вакцинним перепусткам з перших чисел лютого можна буде розпочати полегшення в режимі коронавірусних обмежень.

Він пояснив порядок застосування вакцинної перепустки. Усі французи від 16 років і старше мають довести наявність повного циклу вакцинації, щоб відвідати театр, поїхати на міжрегіональному поїзді, подивитись якесь видовище. Просто негативного тесту тепер буде замало. Для дітей віком 12-15 років збережуться нині чинні санітарні перепустки. Вакцинна перепустка не знадобиться для допуску до лікарень.

Обіцяні полегшення обмежень розпочнуться з 2 лютого. Від цього дня дистанційна робота перестане бути обов'язковою, заявив Кастекс, але залишиться рекомендованою. Будуть скасовані цифри максимального заповнення залів культурних і спортивних заходів, однак за обов'язкового носіння масок. Використання масок на свіжому повітрі скасовується.

Від 16 лютого відкриються дискотеки. Знову можна буде вживати напої в барах стоячи, також дозволять продавати напої в транспорті, стадіонах і кінотеатрах.

Кастекс припустив полегшення санітарного режиму надалі у школах.

ЗМІ Франції повідомили у четвер про 425 тис. 183 нові випадки заражень коронавірусом за останню добу. Від COVID-19 за 24 години померла 251 людина. Частка позитивних тестів серед усіх тестованих сягає 26,9%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА