09:35 21.01.2022

Україна провела навчальні стрільби з "Градів" неподалік адмінмежі з Кримом

2 хв читати
Україна провела навчальні стрільби з "Градів" неподалік адмінмежі з Кримом

У Херсонській області відбулися тактичні навчання із захисту морського узбережжя і танконебезпечних ділянок суходолу, повідомляє пресслужба командування Об'єднаних сил Збройних сил України.

"Зокрема, бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" виконали завдання щодо придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника", - зазначається у повідомленні у соцмережі Facebook.

Так, у рамках навчань реактивна батарея здійснила марш у район проведення тренувань, здійснила розгортання у бойовий порядок та виконала заходи щодо підготовки до стрільби та управління вогнем. Під час навчань військовослужбовці використовували інформацію, що надається артилерійською розвідкою, яка вивчала місцевість та розкривала цілі для ураження, а також вказівки, отримані від операторів безпілотного літального апарату-розвідника.

"Такі тренування в угрупованні військ, яке підпорядковане нашому командуванню, відбуваються регулярно. Саме тому військовослужбовці завжди демонструють високий рівень навченості та злагодженості, своєчасно реагуючи на всі можливі загрози", - наголосив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він додав, що командири під час навчань щоразу додають нові елементи та ввідні задля відпрацювання різних аспектів протидії ворогу.

"Командири ускладнюють завдання, навчаючи особовий склад діяти в умовах раптової зміни обстановки", - наголосив командувач.

Зазначається, що тактичні навчання реактивної батареї мали на меті злагодження артилерійських підрозділів, вдосконалення польового вишколу особового складу, підвищення практичних навичок командирів в управлінні підрозділами.

"Результат говорить сам за себе. Військові вже досягли високого рівня злагодженості у виконанні поставлених завдань", - зазначив Наєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА