21:19 21.01.2022

У "Євросолідарності" закликають владу припинити блокування участі Порошенка у Міжпарламентській раді Україна-НАТО

2 хв читати
У "Євросолідарності" закликають владу припинити блокування участі Порошенка у Міжпарламентській раді Україна-НАТО

Народні депутати від фракції "Європейська солідарність" ініціювали невідкладний прийом в Офісі генерального прокурора, щоб передати пакет документів щодо відрядження п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка до Брюсселя на засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО, яке відбудеться наступного понеділка.

Як повідомляє пресслужба політсили, відповідну заяву зробила співголова фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко.

"Лідер "ЄС" є офіційним членом цієї делегації, і очевидно, що його участь в дискусіях, авторитет і особливі взаємини з представниками цієї міжнародної інституції сьогодні як ніколи важливо використовувати для захисту країни. Це має розуміти і влада, якщо в неї залишилася хоч крапля здорового глузду і усвідомлення відповідальності за єдність країни", – зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що генпрокурор Ірина Венедіктова на прийомі була відсутня, тому депутатів прийняв її заступник.

Геращенко також повідомила, що адвокати Порошенка звернуться до слідчих Державного бюро розслідувань і до суду "щодо дводенного міжнародного відрядження лідера опозиції".

"На жаль, голова ВР Руслан Стефанчук, який визнає, що Петро Порошенко є членом цієї делегації і має всі відповідні запрошення від наших партнерів, заявив, що він підпише розпорядження про відрядження відразу після дозволу слідчих чи Офісу Генпрокурора. Ми з подивом сприймаємо таку позицію керівника парламенту, і нагадуємо, що Верховна Рада – незалежний орган влади, яким не керують ані прокуратура, ані ДБР", – наголосила депутат.

Геращенко закликала слідчі органи не блокувати політичну діяльність лідера опозиційної фракції, "особливо на тлі безпекових загроз, які стоять перед Україною, і важливості боротися за підтримку країни на дипломатичному фронті".

Нардеп також заявила, що у "Євросолідарності" розцінюють відмову голови Верховної Ради підписати зазначене розпорядження без вказівок прокуратури "як перешкоджання політичній діяльності Порошенка та блокування представництва фракції "ЄС" у міжнародній делегації".

"Закликаємо всіх причетних оперативно розглянути питання відрядження Порошенка і не блокувати його, не посилювати негативне сприйняття України і української влади в цивілізованому світі", – підсумувала Геращенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА