13:52 23.01.2022

У Норвегії розпочалися переговори з талібами про гуманітарну допомогу афганцям

2 хв читати

У норвезькій столиці Осло в неділю стартували переговори з представниками руху "Талібан" про гуманітарну допомогу жителям Афганістану, повідомляє агентство Associated Press.

Делегацію талібів очолює міністр закордонних справ Амір Хан Муттакі. Переговори проходять в готелі в Осло в закритому режимі. У перший день представники талібів зустрінуться з активістами, що займаються проблемами прав жінок і правозахисниками з афганської діаспори.

Перед переговорами представники талібів записали аудіоповідомлення, в якому подякували Норвегії за організацію цих переговорів і висловили сподівання, що зустріч стане "воротами для позитивних відносин з Європою". Переговори триватимуть три дні.

Цього тижня повідомлялося, що Норвегія покликала талібів на переговори в Осло про гуманітарну допомогу. У заяві МЗС Норвегії, поширеній за кілька днів до початку переговорів, зазначалося, що цю пропозицію про переговори не слід розцінювати як легітимацію або визнання талібів.

"Ці зустрічі не є легітимацією або визнанням талібів. Але ми повинні поговорити з де-факто владою країни. Ми не можемо допустити, щоб політична ситуація призвела до ще більшої гуманітарної катастрофи", - наголосила міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Хюітфельдт.

Для талібів, які захопили владу в серпні 2021 року і змусили тікати офіційне керівництво країни з Афганістану, ця поїздка в Європу стала першою. Раніше вони побували на переговорах в Катарі, Ірані, Пакистані, Китаї, РФ і в Туркменістані, зазначає агентство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА