17:21 23.01.2022

ЄС повинен бути готовий проявити твердість і запровадити санкції проти РФ через Україну в будь-який момент - французький держсекретар

2 хв читати
ЄС повинен бути готовий проявити твердість і запровадити санкції проти РФ через Україну в будь-який момент - французький держсекретар

Керівництво Франції не чекає відкритого конфлікту між Росією і Україною, але ЄС має бути готовий відреагувати в будь-який момент у разі ускладнення ситуації, вважає держсекретар при МЗС Франції з європейських справ Клеман Бон.

"Європейці повинні бути готовими зробити це (запровадити санкції - ІФ) в будь-який момент", - заявив він у неділю в ефірі радіостанції Europe1.

За його словами, Франція передбачає "бути дуже твердою" у цьому питанні.

Французький чиновник стверджував ,що "є способи чинити надзвичайно сильний тиск" на Росію. Він вважає, що європейці зробили висновки з уроків минулого, коли під час першого українського конфлікту в 2014 році вони не були готові реагувати єдиним і твердим фронтом. "Режими застосування санкцій були доволі обмеженими", - вважає Бон.

"Я чую, що дехто користується (ситуацією), щоб закликати до виходу з НАТО. Було б божевіллям у такі моменти створювати враження наявності розбіжностей на Заході", - зазначив держсекретар. Він мав на увазі, зокрема, заяви кандидата на президентських виборах від партії "Нескорена Франція" Жан-Люка Меланшона, який виступає за вихід країни з Північноатлантичного альянсу.

Бон заявив, що рішення про вихід Франції з НАТО стало б "найбільшим подарунком, який можна зробити Росії".

На його думку, найкращими сигналами Європи, які можна було б послати Росії, є "твердість і єдність". Він пов'язує з цим, зокрема, наявність французьких військових у країнах Балтії і оголошену президентом Еммануелем Макроном готовність "посилити фланг Північноатлантичного альянсу" в Румунії.

Водночас держсекретар з європейських справ додав, що "було б нерозумно міркувати сьогодні про гуркіт чобіт із нашого боку, тоді як ми ще шукаємо дипломатичні рішення, одночасно готуючись до сценаріїв твердості та відсічі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА