14:24 24.01.2022

Рада ЄС закликає Росію до деескалації ситуації навколо України та конструктивного діалогу

2 хв читати
Рада ЄС закликає Росію до деескалації ситуації навколо України та конструктивного діалогу

Рада Європейського Союзу в понеділок закликала Москву до зниження напруженості в ситуації навколо України, конструктивної взаємодії за допомогою діалогу, а також дотримання міжнародного права.

"Рада схвалила висновки щодо ситуації в галузі європейської безпеки, зазначаючи, що європейська безпека неподільна, і що будь-який виклик порядку в сфері європейської безпеки впливає на безпеку ЄС та його держав-членів", - йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

"У своїх висновках Рада закликає Росію до деескалації, а також до дотримання міжнародного права та конструктивної взаємодії в діалозі за допомогою встановлених міжнародних механізмів", - наголошується в документі.

У Раді ЄС також нагадали Москві, що "подальша агресія проти України матиме серйозні наслідки".

Крім того, у Раді заявили про єдиний підхід ЄС у цій ситуації та про міцну співпрацю зі США, НАТО, Україною та іншими партнерами.

У понеділок відбувається зустріч глав МЗС ЄС, міністри обговорюють стан європейської безпеки, зосередившись на питанні нарощування Росією військової сили навколо України.

У комюніке Ради ЄС наголошувалося, що держсекретар США Ентоні Блінкен приєднається до європейських колег за допомогою відеозв'язку для неформального обміну думками щодо направлених Росією у грудні США та НАТО проектів договорів щодо гарантій безпеки.

Як заявив у понеділок глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу конкретних рішень про санкції проти Росії не ухвалюватимуть.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА