11:23 25.01.2022

Першому заступнику голови КМДА Поворознику вручили підозру у справі про "земельну ділянку для РНБО" - Кличко

2 хв читати
Першому заступнику голови КМДА Поворознику вручили підозру у справі про "земельну ділянку для РНБО" - Кличко

Першому заступнику голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Миколі Поворознику повідомлено про підозру у справі позбавлення земельної ділянки апарату Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) у 2019 році, де відомство збиралося звести будинки, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, ділянка на вулиці Щусєва біля станції метро "Сирець" у 2009 році була передана апарату РНБО України у постійне використання для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури. Однак у 2019 році було встановлено, що всі 10 років ділянка не використовувалася за призначенням, будівництво не було розпочато, а на ділянці утворилося стихійне звалище. У 2019 році міська влада припинила право постійного користування ділянкою.

"Місто привело занедбану територію до ладу, вивезло сміття, здійснило благоустрій території. І облаштувало там сквер. Але РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу", - повідомила пресслужба Кличка у вівторок.

Мер висловив переконання у правовій позиції міської влади та у тому, що закон - на їхньому боці. "Ми відстоюватимемо цю позицію. Більше того, це позиція громади міста Києва - створення зелених зон. А ті, хто хоче на власні очі все побачити, - їдьте на станцію метро "Сирець" і подивіться на гарний сквер, який ми там облаштували… Тепер натомість РНБО хоче забудувати територію багатоповерхівками. Але громада цього не хоче. І я, як мер Києва, відстоюю інтереси громади, яка мені доручила це робити", - сказав Кличко.

У прокуратурі Києва агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що одному із заступників голови КМДА вручено підозру. Детальну інформацію буде оприлюднено пізніше.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА